Domain regisztrátorváltás

Kezdőlap / Domain Regisztrátorváltás
Domain átregisztráció

Regisztrátorváltáskor egy másik regisztrátortól kerül át a Mesetárhely kezelésébe a domain név.

.hu regisztrátorváltásnak NINCS plusz egyszeri díja, de regisztrátorváltás csak fenntartással együtt rendelhető (fenntartás nélkül se domain nem igényelhető, se nem regisztrátorváltható).

Azaz regisztrátorváltáskor legalább 1 évre szóló fenntartás megrendelése szükséges. De igényelhető regisztrátorváltás nemcsak 1, hanem 2, 5 vagy 10 évre szóló fenntartással együtt is.Domain neved átregisztrációját az Online regisztrációs felületen tudod leadni

Mennyi ideig tart egy domain név átregisztráció?


.hu domain átregisztrációja általában 1-3 munkanap (Befizetés visszaigazolásától és a domain igénylőlap beérkezésétől számítva)
Nemzetközi domain nevek esetén az átregisztráció általában 1 nap, de maximum 9 nap (Nemzetközi szabályzat alapján)

Nemzetközi domain nevek átregisztrációjához az alábbi szabályok tartoznak:

  • Legyél biztos benne, hogy a domainhoz megadott e-mail címhez teljes joggal hozzáférsz. Az átregisztrációs folyamat e-mail érvényesítés alapú, így amennyiben az e-mailt nem tudod fogadni, az átregisztrálás sikertelen lesz!!!
  • Legyél biztos abban, hogy a domain név nem járt le. Hasznos, ha a domain lejárat előtt 9 nappal indítod el az átregisztrációt! Így elég idő lesz az átregisztrációhoz
  • Minden .com, net, .info, .us ,.biz és .org (...) átregisztrációhoz AUTH KÓD szükséges. Kérjük ezt a kódot kérd ki a JELENLEGI regisztrátortól, ahonnan el szeretnéd hozni a domain nevet.
  • 60 NAPNÁL fiatalabb domain neveket nem tudunk átregisztrálni a regisztrációs szabályzat miatt!
  • Legyél biztos abban, hogy domain neved nincs ZÁROLVA! Amennyiben igen, kérjük oldjad fel ezt a zárolást (LOCK) a jelenlegi regisztrátornál!
  • Még hátra van a máshol kifizetett időtartamból? Semmi probléma! Amikor átregisztrálod a domaint hozzánk, addig tartjuk fennt míg máshol kifizette! A nálunk kifizetett díj is hozzáadódik a lejárati időtartamhoz!

Domain szolgáltatások