Ékezetes Domain nevek

Kezdőlap / Ékezetes Domain nevek
Ékezetes Domain regisztráció

Ékezetes, ill. nem angol karakteres domain nevek regisztrációját a Mesetárhely elfogadja, a szokásos eljárások szerint vállalja.

A név megválasztásáért, az ASCII karakterekre történő kódolásért kizárólag az Igénylő vállal felelősséget.

Internacionalizált domain nevek regisztrációja tesztjellegű. A nevek feloldása nem garantált.

Későbbi szabványosítási és technológia változások bizonyos regisztrált internacionalizált domaineket érvénytelenné tehetnek. Pillanatnyilag ékezetes, ill. internacionalizált regisztrációs igényt .hu, .eu, .com, .net és .de nevek alá fogadunk el, bizonyos korlátozásokkal (pl. .hu alatt ékezetes karakterek közül csak magyar ékezetesek szerepelhetnek a domain nevekben).

Ékezetes Domain regisztrációs igényedet az Online regisztrációs felületen tudod leadni

Mennyi ideig tart egy domain név bejegyzése?


Nemzetközi Domain regisztráció

Nemzetközi domain nevek esetében lényegében pár perc, maximum 24 óra, a befizetés megérkezésétől és visszaigazolsásától számítva.

Ez általában a com, net, org, eu, info, biz stb. domain nevekre igaz. Egyes nemzetközi domain neveknél, ahol több adat szükséges a regisztrációhoz, tovább tarthat.

Domain szolgáltatások

.hu Domain regisztráció

.hu domain esetén 1-2 munkanap alatt megtörténik, u.n. „feltételes használatba adás” domain név regisztráció esetén.

Ezután 8 nap van arra, hogy ezt új igényt más valaki megvétozhassa, ha van rá jogalapja (pl. védjegy). Ha ez nem történik meg, akkor az igénylő birtokba veheti az igényelt domaint 8 nap múlva.

Több domain egyidejű indítása esetén fontos tudni, hogy továbbra is érvényben marad, hogy a Nyilvántartó felé beérkezett első igénylő fogja megkapni a domain nevet. Tehát, érdemes időt fordítani arra, hogy helyesen töltsük ki az igénylőlapot, és hiányosságok nélkül küldjük el a megfelelő dokumentumot!

Másik fontos tény, hogy minden megrendelt domain nevet ki kell majd fizetni, akkor is ha a regisztrációs szándékától eláll az igénylő. A regisztrációs szándék regisztrációs költségként lesz felszámolva.